Shows

Jackie

Jackie is op 2 juli 2022 voor het eerst geshowd door mij. Als totale beginner had ik een hoop te leren over hoe je een hond zou moeten showen. Dat in combinatie met Jackie die liever haar voetjes van de vloer had dan op de grond zorgde voor mooie anekdotes in de keurrapporten.

Na een show of 4 begonnen we het onder de knie te krijgen en dat was te zien in de resultaten die steeds beter werden. Jackie won regelmatig haar klasse en haalde nog vaker een reserve CAC/CACIB. Het werd bijna lachwekkend overigens hoe vaak wij het voor elkaar kregen om er nét niet met de winst vandoor te gaan. Maar reserve is natuurlijk ook fantastisch en zo sprokkel je uiteindelijk ook je kampioenschapspunten bij elkaar.

Op 29 april 2023 bij Dogshow Oss haalde ze dan eindelijk een keer het CAC én ook nog eens Best Of Breed met een prachtig rapport! Wat was dat gaaf! Op 20 augustus 2023 waren we op de Clubmatch van de Bearded Collie Club Deutschland en won ze van 35 beardies waarbij ze de titels Clubsiegerin, Best Of Breed en Best In Show binnensleepte. Je kunt je voorstellen dat ik over the moon was van trots!

Op zondag 3 september had Jackie haar laatste show voordat ze met zwangerschapsverlof mocht. Omdat dit een kampioenschapsclubmatch was telden de punten dubbel en had ze dus nog een kansje voor het Nederlands Kampioenschap! In een hele spannende open klasse ging ze er met de eerste plaats vandoor. Daarna gingen we voor beste teef en werd ze…reserve! Maar, maar, maar…de winnaar was toevallig net de show daarvoor Nederlands Kampioen geworden. In zo’n geval schuiven de punten door naar de reserve, en dat maakte Jackie net op tijd Nederlands Kampioen voordat ze met zwangerschapsverlof mocht.

Keurrapport Oss

“Beeldschoon teefje van type en totaalbeeld. Super vrouwelijk. Voor en achter goed gehoekt. Heel mooi hoofd, met fraaie uitdrukking. Goed front. Fraaie vachtkwaliteit en kleur. Toont voldoende daglicht. Gaat vlot. Prima presentatie”

Keurrapport Clubmatch Duitsland

“Attractive well coated 3,5 year old blue bitch. Nice in shape & proportions. Holds a level topline on the stand and on the move. Head is well proportioned. Decent width of skull and muzzle. Eye color acceptable. Good reach of neck. Well placed shoulders with good angulation. Decent length and depth of rib. Strong loin. Correct tail set. Good rear angulation shown in good condition. Moved with a groundcovering action”

Norah

Norah is nu nog een kleine pup en we zijn vooral veel plezier aan het hebben. Over een tijdje mag zij haar eerste showtjes gaan lopen. Dat wordt hopelijk één groot feest!